那位大哥知道计算流体力学新进展吗?急需!!!

马上注册,结交更多好友,享用更多功能,让你轻松玩转社区。

您需要 登录 才可以下载或查看,没有账号?注册

x
      有那位大哥知道有关计算流体力学新进展或新动态吗?能告诉我有关网站或书目吗?

which kind of development do you want to know ?
I means which kind of work you are doing .

i also want to know that,now i am working about the air-conditioner,but my major is fluid mechanics,thanks for your attention

I am sorry I just know something on aerospace engineering , but I will pay attention your direction later, and if I find something useful to you, I will let you know and send them to you.

我需要的是新的计算流体力学的计算方法,请各位大哥帮忙,拜托!!

Thank you,boling2000,老人头马,for your help!!!!

西安交通大学的陶文铨教授的专著:《计算传热学的近代进展》里面讲了很多近年来常用的新方法,其中包括网格生成方面的、对流项离散格式、压力-速度耦合关系、边界条件等等
此外,还介绍了一些商业CFD软件的优缺点、一些方法的源代码及一些网址。
是一本很不错的书。里面很多东西虽然是传热方面的,但大部分都可以用到CFD中。

谢谢redboy的指点!!!

Tao Wenquan's good is very good and I think you can use it if you are not in mathematics major. The book can be downloaded using SSReader as I know... Good luck!